Wielerronde door de jaren heen

Het begon allemaal in 1986, de 1e Wielerronde van Kwintsheul. Hans Jansen, Rein Zwirs en Frans Nederpelt waren er klaar voor.

In 1986 won Michel Zanoli, kersverse wereldkampioen bij de junioren. Hij kwam ’s ochtends aan op Schiphol en won een paar uur later in Kwintsheul de koers. Zo kwamen op de Heulse wielerronde vaak grote renners en ex-profs zoals, Servais Knaven, Jeroen Blijlevens, dernykampioen Jesper Asselman en Fabio Jakobsen.

Ook zijn er wel eens solex-races georganiseerd tijdens de Wielerronde van Kwintsheul, waarbij de rijders uit het hele land kwamen. Maar ook lokale sponsorraces met sponsors die met een fiets van ‘bakkie-fietsen’ met een glas bier in de hand bij de start staan. Eén en al gezelligheid en gekkigheid.

In 2005 bestond de Wielerronde 20 jaar en werd een groot feest neergezet. Naast de koers werd op het veldje aan de Kievit een markt georganiseerd, was er een mini kermis en veel vermaak voor de kinderen. 's Avonds waren er diverse optredens met onder andere Wolter Kroes en de Sjonnies. Wederom een dag vol gezelligheid!

Helaas was er in 2011 een spelbreker die op de dag van de wielerronde roet in het eten gooide. De Koninklijke Nederlandse Wielren Unie besloot het evenement af te lassen in verband met de harde wind die er die dag stond. Deze wind kon zorgen voor gevaarlijke situaties voor de renners en daarom hebben ze de keuze gemaakt om het niet door te laten gaan. Gelukkig konden ze deze ronde verplaatsen naar augustus en was het alsnog een groot succes.

In 2015 was de 30ste editie van de Wielerronde van Kwintsheul. Bij elk jubileum hoort een groot feest, zo ook dit jaar. Voor de kinderen werd een programma samengesteld, zoals een waterglijbaan, een goochelshow van Jerry Mensing een playbackshow en kon je geschminkt worden.

's Avonds ging het dak eraf in de Heulse knaltent en waren er diverse optredens van John Medley, DJ Danny Mendez, Peter La Haye, Wesley Ponsen, Mark Verkade, Samantha Steenwijk, John West en SD Matsoe Matsoe.

In 2022 vond de 35e editie van de Wielerronde van Kwintsheul plaats. In dit jaar reden er grote sterren mee zoals Max Kroonen en Coen Vermeltfoort.  Tevens ook de laatste editie die Hans Jansen organiseerde. Hans nam deze editie afscheid van de Wielerronde en is deze dag in het zonnetje gezet.

Wat gaat de tijd hard en wat hebben we mooie jaren gehad! Dit jaar staat de 36ste editie voor de deur, met een aantal nieuwe comitéleden en slaan we de handen in één met het Oranje Comité om de eerste Heulse feestweek te organiseren.

Wielerronde door de jaren heen

Het Wielercomité in 1986
20e wielerronde 2005
30e wielerronde 2015
35e wielerronde 2022
Bakkie fietsen met sponsors
35e wielerronde 2022